سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ارتباط اوتیسم با سن پدر

پنج شنبه 90/3/19 2:26 عصر| اوتیسم، سن پدر | نظر

خطر ابتلا به اختلال “اوتیسم” در کودکانی که پدران مسن‌تری دارند به مراتب بیشتر است.


محققان می‌گویند احتمال بروز این بیماری در فرزندان پدران بالای ? ???سال شش برابر پدران زیر ? ???سال است.

نتایج این تحقیق که در نشریه ? archives of general psychiatry?منتشر شده است شواهد دیگری در مورد وجود تقویم زیستی در بدن مردان ارایه می‌کند.

این تحقیق می‌تواند در درک سازوکارهای ژنتیکی که در بروز اوتیسم نقش دارند بسیار بااهمیت باشد.

اوتیسم و بیماریهای مربوطه که “اختلالات طیف اوتیسم” نامیده می‌شوند، امروزه شیوع زیادی یافته‌اند. درحال حاضر از هر ده هزار کودک ? ???تن به این بیماریها مبتلا می‌شوند. دو دهه پیش، از هر ده هزار کودک فقط پنج تن دچار چنین بیماریهایی می‌شدند.

افزایش آگاهی و تغییر در نحوه تشخیص این بیماریها نقش مهمی در بالا رفتن آمار مبتلایان دارد اما محققان می‌گویند عوامل دیگری در بالا رفتن این آمارها نقش دارد.

قبلا ارتباط میان بالا رفتن سن پدران با ناهنجاریهایی در رشد و نمو مغزی کودکان اثبات شده است.

محققان دانشکده پزشکی “ماونت ساینای” در نیویورک و موسسه روان‌پزشکی “کینگز” کالج لندن اطلاعات مربوط به ? ????هزار و ? ????کودک متولد دهه ?????? را بررسی کردند و تمام مردان و سه چهارم زنان متولد این سالها در سن ???? سالگی مورد مطالعه قرار گرفتند.

در این مطالعه سن پدران و مادران و عواملی نظیر سال تولد و موقعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده‌ها مد نظر قرار گرفت.

محققان دریافتند میزان بروز اوتیسم در کودکانی که سن پدران آنها در زمان تولد ? ???تا ? ???سال بوده است شش مورد در هر ده هزار تولد است. در پدران ? ???تا ? ???ساله میزان ابتلا به اوتیسم ? ??مورد در هر ده هزار تولد یعنی ? ?/??برابر است.

در گروهی که پدران آنها ? ???تا ? ???سال سن داشتند این نسبت به ? ???مورد در هر ده‌هزار تولد یعنی ? ?/???برابر افزایش یافت.

این میزان در پدران بالای ? ???سال از این رقم هم بیشتر است. اما شمار چنین پدرانی در این مطالعه بسیار کم بود.

سن مادر در ابتلای فرزند به اوتیسم ظاهرا نقشی ندارد.

محققان احتمال وجود نقص ژنتیکی را می‌دهند که با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود.

دکتر آوی رایشنبرگ سرپرست محققان می‌گوید سن پدران تحت تاثیر شرایط اجتماعی فرهنگی قرار دارد و در جوامع مختلف و زمانهای مختلف فرق می‌کند.

وی می‌گوید در یک جمعیت فرضی تغییر شرایط اجتماعی فرهنگی می‌تواند سن پدر شدن مردان را تغییر دهد و در نهایت نقش عوامل ژنتیکی را در بروز اوتیسم پررنگ تر کند.

هرچند تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته‌ها مورد نیاز است امااین مطالعه اولین شواهد را در تایید نقش سن پدران در بروز اختلالات طیف اوتیسم فراهم می‌کند.


اثر آلودگی هوا بر اوتیسم

پنج شنبه 90/2/29 4:29 عصر| اوتیسم، آلودگی هوا | نظر

منبع   : سایت پزشکان بدون مرز  



اوتیسم     ( Autism )  نوعی اختلال رشدی   است که با رفتارهای ارتباطی ، کلامی غیر طبیعی مشخص می شود . علائم این اختلال در   سال های اول عمر بروز می کندو علت اصلی آن ناشناخته است. این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.  پیش از این تصور می شد وضعیت اقتصادی ، اجتماعی ، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. اما اینک دانشمندان می گویند نتایج یک تحقیق نشان می دهد زندکی  در نزدیکی بزرگراه ها با اوتیسم ارتباط دارد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، پژوهشگران علوم پزشکی در کشور امریکا می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد کودکانی که در نزدیکی بزرگراه ها متولد می شوند به دلیل آلودگی هوای بیشتر در این مناطق، احتمال ابتلا به اوتیسم دو برابر بیشتر است.

 به گفته متخصصان بیمارستان اطفال لس آنجلس و دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و انستیتو داویس، در این دانشگاه بین سالهای ???? تا ???? نرخ تشخیص اختلال اوتیسم ?? درصد افزایش یافته است.

مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا نیز این آمار را تایید کرده است.

مطالعات جدید تایید می کند که فاکتورهای محیط زیستی در کنار عامل خطرزای ژنتیک و وراثت می تواند سرنخ اصلی افزایش نرخ ابتلا به این بیماری باشد.

این متخصصان می گویند گروهی از مطالعات نشان داده است که تماس مادر با آلودگی هوا در طول بارداری با بروز مشکلات جسمی و رشدی در جنین ارتباط دارد.

همچنین تماس با آلودگی هوا در ماه های نخست پس از تولد باعث تاخیر در رشد ذهنی نوزاد می شود.


رابطه میان رفتارهای تطابقی کودکان مبتلا به اوتیسم و استرس والدین

دوشنبه 90/1/15 1:41 عصر| درمان اتیسم، علت اتیسم، والدین، کودک اوتیستیک، استرس، اموزش اتیسم، خوزستان، اهواز، اتیسم چیست؟ | نظر

 

یک مطالعه توصیفی_همبستگی در میان 75نفر از والدین که مراقب اولیه کودک اوتیستیک بودند.

 انجام شدو رفتارهای تطابقی کودکان مبتلا به اوتیسم  شبکه حمایتی خانواده و استرس والدین بررسی شد.

نتایج نشان داد که میان عملکرد تطابقی ضعیف در این کودکان و استرس زیاد در والدین رابطه وجود دارد.

در واقع هر چه استرس خانواده بیشتر باشد

 کودک مبتلا از عملکرد و تطابق ضعیف تری برخوردار است.

پس خانواده ها نیازمند حمایت بیشتر و یادگیری روشهای تطابقی بهتری برای برخورد با کودک خود هستند.